FANTASIA 98-21 nga DASTID MILUKA
2021-05-02 17:19 “Fantasia 98-21” (DM Unique Collection 1998-2021) Dastid vjen me ketë paraqitje të tij të dytë në Tiranë, me një përzgjedhje prej 17 punimesh në gjininë e pikturës. Janë këto punime të një koleksioni unikal, pasi gjenden ketu piktura të cilat datojnë nga viti 1998, e vijojne deri me punime të fundit nga 2021.   Është ky një koleksion retrospektivë i veçantë pasi piketon ...
MANAFERRAT GOJI, MAGJIA E TIBETIT NË TOKËN SHQIPTARE
2021-04-07 19:55 Keni dëgjuar ndonjëherë për murgjit tibetian që jetojnë duke respektuar trupin si një tempull? A e dini se fruti i tyre i preferuar janë manaferrat Goji. Ata e përkufizuan këtë bimë si "frutat që të zgjasin jetën", një eliksir natyror, një "diamanti i kuq". Në botë po konsiderohet si fruti i shekullit ose “bomba” e vitaminave. Bima ka origjinë nga Tibeti (Lycium Barbarum). Studimet sot kanë prov...
TË ZHVILLOSH EMPATINË TEK FËMIJËT
2020-04-15 16:30 “Empatia" ështe aftësia për tu vendosur në vendit e tjetrit, në nivel ndjenjash dhe mendimesh”. Eshtë një aftësi fisnike dhe është shumë mirë ta kesh; Por a është kjo një aftësi e lindur apo aftësi që fitohet gjatë jetës?!   Studimet tregojnë se fëmijët lindin me aftësi të mira përshtatëse ndaj empatisë, por janë koha dhe eksperiencat që  nevojiten për të brumosur një sjellje të tillë. Edhe pse ...
MAGJIA AFRIKANE (MIGRIMI EPIK I SERENGETIT)
2020-04-05 13:36 Asgjë dhe askush nuk mund t'ju përgatitë për tronditjen e ëmbël që do të ndjeni teksa shikoni një tufë të egër duke marshuar me vrullin e mbijetesës, përgjatë kodrave të gjëlbëruara, diku në Afrikë. Mund të quhet ndryshe udhëtimi më i egër i mijëvjeçarit. Turma zebrash, gazelash dhe antilopash, që ndjekin shiun dhe barin (kullotat), në ciklin e tyre jetësor përmes ekosistemit të madh të Serengeti...
"LIMONADE" COUPLES
2017-04-07 10:58 Ata duken mirë së bashku, të lumtur në perfeksionin e tyre. Kurioziteti për ta na josh në shumë mënyra, sa që shpesh këshillat e tyre rreth bashkëjetesës së lumtur ne i besojmë verbërisht. Një çift i tillë mund të bëhet modeli i bashkëjetesës së përsosur, modeli i një marrëdhënie mirëkuptimi dhe mbështetje reciproke. Ne mund të marrim këshilla nga ata, mund t’i degjojmë me interes, e madje ti admi...
E-mail